Téma: könyv, újság
Mondo 2008/05Előjáróban annyit a májusi számról, hogy az új dizájn nagyon jó lett. Kicsit komolyabb, színesebb és letisztultabb külső, nekem nagyon tetszik. Az áprilisi értékelésnél pedig a kakukktojásokat tessék elnézni, miközben értékeltem, nem jutott eszembe, hogy hopp április van.

Összességében ismét csak javult a magazin. Hiszen mint ha több információ lenne benne és már a helyesírási, gépelési hibákból is kezdenek kinőni. Sok volt a jkult, talán ezért is élveztem a májusi számot. Csak így tovább.

Tovább is van... »
Sajnos megtörni látszik az eddigi lendület. Vagy csak nekem csökkent az érdeklődésem a magazin iránt. Erőltetett oldalkitöltések, spoilerrel tömött kedvcsinálok.. mi lesz veled Mondo? Igaz, hogy kevesebb lett a reklám, de helyette lettek olyan cikkek, amik helyett sokkal érdekesebb dolgok is kerülhettek volna az újságba. Az Amondó rovatban a márciusi számot húzzák le, pedig úgy érzem a mostani jóval gyengébb volt. A poszterről meg nem is mondanék semmit, szerintem ezt a képet nem ekkora méretű nyomtatásra tervezték.

Tovább is van... »
Történet egy angol lányról, akit mindenki őrültnek tart. Egy lány, aki sokáig korházban volt egyetlen állítása miatt. Látott egy könyvet, egy olyan könyvet, amelyet senki más. Egy könyv, melynek tartalma a japánok szadizmusáról szól. A II. világháború során a japán haderők elfoglalták Kína fővárosát és ott egyetlen tél alatt 300 ezer civil áldozatot szedtek, a legkegyetlenebb módokon. Ezekre azonban nincs bizonyíték, csak egy rejtélyes 16mm-es film, amiről a könyvben írtak. Ennek a filmnek megtalálására teszi fel az életét. A film egyetlen embernél lehet, egy olyan embernél, aki túlélte ezt a terrort. Ő Tokióban él, azonban a film átadását feltételekhez köti.. véres feltételekhez.

Tovább is van... »
Mondo 2008/03Javul a magazin, érezhetően. Végre egy olyan szám, amiben nem volt ismétlés. 100%-ig friss tartalom, végre. Az előző számnál úgyis ez volt a legnagyobb problémám, hogy a régi dolgokról írnak újra és újra. Viszont ismét csak túlságosan is belementek egyes animék történetében, ez engem még mindig zavar. Nem jó dolog, ha előre mindent az ember szájába rágnak és az sem ha megakarják magyarázni a mondanivalót, hiszen ez mindenkinek más és más. Ha ez figyelmen kívül hagyjuk, már-már kiváló lesz az újság.

Tovább is van... »
Mondo 2008/02A januári számnál ugye írtam, hogy jó irányba halad ez a magazin, nos ez most kicsit visszaesett. A cikkek minősége egyértelműen javul, egyre olvashatóbb és szebben fogalmazottak az írások, azonban a tartalmukkal már nem mindig értettem egyet. Olyan dolgokat akarnak megmagyarázni, amire a nézőnek kéne rájönnie, de erről még írok a későbbiekben. A dizájn frissítés viszont ügyes húzás volt, dekoratívabb lett az újság és ezáltal az olvasási élményt is megemelte. Valamint azt még megjegyezném, hogy kevesebb a reklám, így több a tartalom, ez feltétlenül jó. Ami még nem tetszett, azok az agyon 1-2 animét 2-3 havonként előhoznak más nézetből, nem kéne ezt erőltetni.

Tovább is van... »
Mondo 2008/01Az már biztos, hogy jó utón halad ez a magazin és egyre igényesebb írásokat tárnak elénk. Egyetlen fő problémám vele továbbra is, hogy nagyon Animax orientált. Értem én, hogy licensz, meg minden, de akkor is. Másik probléma az olvasó közönség. Ugyanis a 90% olyan réteg, akik az animékről a hazai csatornákon hallottak csak és be kell valljuk, siralmas a magyar szinkron, valamint a cenzúrázás is nevetséges. Na de térjük ki az e havi számra.

Tovább is van... »
Battle RoyaleAdott egy radikális ország, a Nagy Kelet-ázsiai Köztársaság, hogy a könyvből idézzek „Ez itt a megvalósult fasizmus”. Ha ez még nem lenne elég érdekes, végy egy brutális, azonban legális kísérletet, amely nem szól másról, mint értelmetlen öldöklésről. A Kagava tartomány, Siroivai Önkormányzati Középiskola 3/b osztálya a szerencsés kiválasztott, ők utazhatnak el a program keretein belül egy szigetre, amelyet maximum egy túlélő hagyhat el. Mi is pontosan ez a kísérlet? A diákoknak véletlenszerűen fegyver- eket (pl.: géppisztoly, sarló, baseballütő) adnak, majd kiengedik őket a szigetre – ahonnan előzőleg minden civilt elküldtek –, szabály nincs, a lényeg, hogy a játék akkor ér véget, ha már csak egy tanuló van életben. Amennyiben egyikük sem hajlandó megölni osztálytársat, a nyakukra szerelt robbanószerkezet működésbe lép, és bumm. A sziget továbbá területekre van osztva, amelyek egy idő után tiltottá válnak. Mi lesz, ha a tiltás ellenére odamész? Szintén bumm. Természetesen, ha próbálod leszedni, bumm.

Tovább is van... »
xTrinal-Anime (c)2007-2008. Valid XHTML, CSS. Szabályzat. Készítette az xTrinal-Studio.