Téma: manga
A mai napon elolvastam a Nyári Srácok 3., egyben befejező kötetét. Hát mit kell mondjak, ez messze nem olyan lett, mint vártam. Elsőként is az lepett meg, hogy ez a befejező kötet. Lehet ez csak azért volt így, mert nem is gondoltam volna, hogy ennyivel befejezik a történetet.

Tovább is van... »
Lassan már a negyedik kötet jön ki Magyarországon, meg már én is régen olvastam el a második kötetet, de most úgy érzem mangáról kell írnom, szóval belekezdek szerintem.

Természetesen a mű ott folytatódik ahol abbahagyták az előző kötetet, egész pontosan Kensin és Szanoszuke harcánál, ami hogy végződhetne másképp, mint Kensin győzelmével, de ezek után, mintha mi sem történt volna, jó barátok lesznek, és együtt védelmezik Kaorut. Megjelenik egy új ellenfél, akinek a neve Kurogasza. Egy nagyon kegyetlen és nagyon jó harcos, mindenki retteg tőle, csak Kensin nem, mert ugye ő a főszereplő és neki kemény szerepet osztottak. És ami ebben a mangában tetszik, hogy nem olyan a főhős, hogy elverik és akkor majd utána új erőre kap, hanem szépen elsőre mindenkit bedörgöl, lealáz, mint az igazi vagány csávók.

Kurogasza, ahogy megismeri Kensint, tudja, hogy neki vele kell harcolnia. Ezért ki is hívja egy harcra, amire elmegy, plusz ráadásként még Kaorut is elrabolja, amikor ő is megjelenik a harctéren, így szegény Kensinnek meggyűlik a baja rendesen a gonosz ellenféllel. (Na ez egy kicsit nem nagyon jól van megfogalmazva, e fáradt vagyok.)

Kurogasza célja, hogy felébressze Kensinben az emerölőt, ami régen volt, ezért hergeli folyamatosan, de végül ráfázik, mert csúnyán ellátják a baját. Nem ölik meg, de neki akkora szégyen ez, hogy saját életének vet véget egy utolsó döféssel a saját kardjával.

A rajzolásra semmi panaszunk nem lehet, a szokásos hangulat, olyan kis egyszerű, de mégis tökéletesen megfelel az elvárásoknak. Sokkal inkább a karakterekre van kihegyezve a dolog, mint a környezetre, de azt hiszem egy ennyi szereplőt igénylő és mozgató mangánál ez csak természetes.

Érdekes történet, a többi kötet még nem sikerült beszerezni, de hamarosan szert teszek a harmadikra és arról is várható a véleményezés, meg persze folyamatosan, ahogy adják ki.
Berserk 1. kötetTalpig feketében jár, hátán hatalmas bárdkard, bal karja végén durva acélököl. A Fekete Bajnok, Guts útját vérzivatar és hullahegyek kísérik. Társául Puck, a tündér szegődik, aki életét köszönheti neki. Puck őszinte döbbenettel szemléli a Bajnok félelmetes erejét, a kegyetlen világot, amelyben él és a démonokat, melyek Gutsra leselkednek. S vajon mi köze van mindennek a billoghoz, melyet a Bajnok nyakában égettek?
Végre Magyarországon is megjelent a világ tán legnépszerűbb mangája. Vessünk hát bele magunkat a Berserk világába.

Tovább is van... »
Árnybíró 3. kötetRéges-régen a Dzsunin birodalomban a császár megbízásából árnybírák járták az országot, hogy igazságot hozzanak a népnek.

S bár Dzsunin elbukott, egy árnybíró bangdzsája most is folytatja útját.

Tovább is van... »
Árnybíró 2. kötetAzt mesélik, Dzsunin régvolt birodalmában a császár közvetlen megbízottjai álruhában járták az országot, hogy igazságot hozzanak az elnyomottaknak, és eltöröljék a helytartói önkényt. Az emberek Angjo Onsinak, Árnybíráknak hívták őket.

S bár a birodalom összeomlott, egy magányos Árnybíró máig folytatja magányos útját..

Ennél jobb hangulatadót nehéz írni, így egyszerűen idéztem csak a manga elejéből.

Tovább is van... »
Árnybíró 1. kötetValamikor régen a messzi keleten éltek a harcos-bírák, kiket csak Angjo Onsinak neveztek. A császár megbízásából az önkényeskedő és a népet sanyargató helytartókra vadásztak és különleges képességekkel küzdöttek az emberek elnyomása ellen. Habár Dzsusin elbukott, egy magányos árnybíró folytatja véget nem érő útját..

Az Árnybíró manga két koreai mangaka szerzeménye. A történeteket Yuon In-Van írja, a rajzokat pedig Yang Kyuing-Il készíti.

Tovább is van... »
Ruróni KensinManga, az első mangám amit olvastam szóval előre is elnézést a tapasztalatlan cikkért, de igyekszem azért.
Ruróni Kensin (るろうに剣心 明治剣客浪漫譚), egy nagyon jó kis manga a Meidzsi korszakból. Hitokiri Nattoszaj egy bérgyilkos, aki a Tokugawa sógunátus ellen harcolt, majd a háborúk után megfogadta, hogy többet nem öl embert, kardját is lecserélte egy szakabatóra (fordított pengéjű kard), majd vándornak állt. Így került Tókióba, ahol megismerkedik Kauroval, egy Dodzsó tanítónőjével. A lány később megkéri a vándort, hogy maradjon vele és segítsen neki újra elindítani a dodzsót, mert nincs tanítványa. Így Kensin abbahagyja a vándorlást és marad segíteni a lánynak, eközben pedig zajlik az élet. Hogy sikerül-e tanítványt szerezni a lánynak? Hogy milyen erős is valójában Kensin és jól bánik-e kardjával? Tessék elolvasni a mangát és mindenre fény derül.

Tovább is van... »
Nyári Srácok 2. kötetTörténetünk folytatódik. Bud bekerül a baseballcsapatba, azonban feltételhez köti a szereplését, csak Mannyval hajlandó együtt játszani, ezáltal kényszerítve az edzőt, hogy válasszon saját lánya (Chrissie) és Bud között. Ez bizony egy elég kellemetlen helyzet, ahol valaki biztos rosszul jár. Természetesen nem csak egy bonyodalom van, vajon hogyan alakul Bud és Chrissie kapcsolata? Mi alakul ki Kelly – a bombázó lány és rámenős lány – és Bud között, valamint milyen hatással lesz ez Chrissiere? Olvassátok el és megtudjátok.

Tovább is van... »
Nyári Srácok 1. kötetFiatalság bolondság, mondhatnák egyszerűen és nagyszerűen. Bud és Manny egészséges fiatal srácok, akik most készülnek beköltözni az egyetemi koleszbe. Belecsöppennek egy a szexualitástól túltengő környezetbe, amely teljes mértékben megfelel hormonoktól túltengő személyiségüknek. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, feltűnik egy kötekedő srác, egy helyes, de nagyszájú lány és egy baseball csapat. Vajon mit hoz számukra a kollégiumi élet? Olvassátok és megtudjátok.

Tovább is van... »
xTrinal-Anime (c)2007-2008. Valid XHTML, CSS. Szabályzat. Készítette az xTrinal-Studio.