Téma: egyéb
Kiveszem szíves engedelmetekkel az éves szabadságomat (ez tök menő szöveg nem?).
Egyébként elmegyek a Balatonra egyet nyaralni a barátaimmal, így most egy kicsit inaktívkodok a bejegyzések terén, de nem lesz leállás, eF`k3_ kolléga itt marad és az én projectjeimet is viszi tovább, amikhez készül magyar sub is, illetve amit én is azzal nézek. Egy hét múlva már itt leszek, addig is kellemes animézést mindenkinek!
Természetesen ezen a rendezvényen is megjelentünk, hiszen nem hagyhatunk ki semmilyen hasonló eseményt (kivétel amikor az ország másik felén van). Ráadásként a helyszín is sokkal meggyőzőbb volt, hiszen Győr nem esik távol tőlünk (~110km).

Tovább is van... »
Sajnálattal közlöm, hogy el kell utaznom 10 napra, így elmaradnak (eddig is elmaradt jó pár a készülődés miatt) a bejegyzések. Amint hazaértem igyekszem ráállni a dologra és pótolni mindent, addig is minden jót nektek!

Ittekimas
Sajnos mi csak a szombati napon tudtunk részt venni, hiszen így vidékről (~210km) elég nehézkes a feljutás, szállásozni meg nem igazából volt kedvünk. Azonban már így az előszóba el kell mondanom, hogy jobb volt, mint az őszi.

Tovább is van... »
Nem szoktam ilyenekről írni, de ezt muszáj megemlíteni. Egyszerűen BORZALMAS amit a magyar szinkronszínészek művelnek. Értem én, hogy nem kapnak érte sok pénzt, alacsony költségvetésből megy az egész, de ennyire átélés nélkül szinkronizálni már művészetnek számít.

Ugye itt a sikersorozat, Bleach. Világszerte ismert, elismert, bár mostanában kicsit visszaesett, de az egyik legnépszerűbb shounen. Erre mit csinálnak a magyar szinkronrendezők? Adnak egy kb. 10 éves hangot Ichigonak és egy kb. 25 évest Rukiának. A két főszereplő már repült is. Furának tűnhet, de nem bírtam végignézni az első részt. Hányinger, komolyan. Ha tehetitek, nézzétek felirattal, higgyétek el nagyobb élmény, sokkal.
Shinkai Makoto (新海 誠 ), 1973. február 9.-én született, Japánban, a Nagona prefekturában, Niitsu Makoto (新津 誠) néven. Mit is kell tudni róla elsősorban? Több olyan művet is alkotott már – főleg drámai és azon belül is főleg a szeretettel, szerelemmel kapcsolatos érzelmekkel foglalkozva – , amely korszakalkotó a maga nemében. Legjelentősebb tulajdonsága, hogy egyedül dolgozik. Ezt szó szerint kell érteni, egyedül rajzolja meg a történetet, a karaktereket, szerzi a zenét, írja a cselekményt és egyebek. Ez főleg az első műveire jellemző. Újabb, hosszabb terjedelmű alkotásainál már igénybe veszi más stúdió segítségét is, név szerint a CoMix Wave-ről van szó. Zeneszerző is társul hozzá, Tenmon személyében – aki mellesleg jóbarátja a művésznek –, valamint a karakterdizájnt – az egyetlen gyengepontja szerintem Shinkainak - Takayo Nishimura alkotja. Természetesen ez még nem lenne annyira lenyűgöző teljesítmény. De nézzük csak rá, bármelyik Shinkai műre. Igaz, van, amelyik 1,5 perc, de ez a rövidke idő elég arra, hogy egy olyan érzést, hangulatot kiváltson a nézőből, amelyet sok más másfél órás film nem képes. Valamint muszáj beszélnünk arról az elképesztően gyönyörű rajzolásról, amit a mester alkot. Jellegzetessége a városképek, a villanyoszlopok és a vasútállomások. Ez a három kép szinte mindegyik művében megtalálható. Részletgazdag, precíz vagy éppen kellően szétszórt a rajzolása, épp amilyet az adott hangulat megkíván. Na de rajzolásról beszélni nem igazán lehet, vegyünk hát listára a fontosabb műveit időrendben.

Tovább is van... »
xTrinal-Anime (c)2007-2008. Valid XHTML, CSS. Szabályzat. Készítette az xTrinal-Studio.